Țigla fotovoltaică

Generon
Elegant
Inovativ
Economic
Cu stil

De ce? este Generon o alegere bună?

25 ani garanție pentru performanță

Țigla cu celule fotovoltaice Generon este fabricată în Ungaria, astfel soluționarea problemelor de garanție este ușoară și rapidă.

Marcă existentă de peste un secol

Cu o experiență de producție de peste 100 de ani și cunoștințe vaste în domeniu fabricăm produse de calitate superioară.

Conștientizare ecologică

Elementul de bază al Terran Generon este țigla din beton al cărui proces de fabricație este fruntaș atât din punct de vedere al consumului de energie, cât și al impactului asupra mediului.

Compatibilitate

Țigla fotovoltaică Generon se potrivește perfect cu țiglele Terran Zenit și Rundo.

Asistență tehnică

Asigurăm calculul necesarului de țiglă fotovoltaică, vă punem la dispoziție proiectul string de montaj, și asigurăm asistență tehnică de montaj la fiecare lucrare.

Informații Tehnice

Putere nominală 15 Wp
Producție de energie 1 kWp/6 mp
Tensiune nominală 2.31 V
Curent de scurtcircuit 6,52 A
generon Țigla cu celule fotovoltaice

Modul fotovoltaic

Dimensiuni 297,5 x 415 mm
Număr celule/modul 4 buc
Tip de acoperire frontală sticlă solară cu grosime de 3,2 mm
Cablu Cablu solar de 4 mm², cu conector TYCO PV4, lungime 500 mm (compatibil MC4)

Țiglă

Dimensiuni 330 x 420 mm
Greutate produs 5,70 kg
Produs portant țiglă din beton colorată în masă
Lățime utilă 300 mm

Frecvente întrebări frecvente

Orice sistem de învelitoare construit în mod corespunzător trebuie să fie ventilat printr-un strat de ventilare de minim 5 cm, prin care aerul cald circulă conform principiului efectului de coș. În cazul țiglei fotovoltaice Generon grosimea minimă a stratului de ventilare este de 7,5 cm, realizându-se astfel o răcire corespunzătoare. Ca urmare țiglele fotovoltaice nu se încălzesc mai mult dacât panourile solare onroof și cantitatea de curent electric generată anual de sistemul Generon este identică cu cea generată de sisteme onroof cu aceeași suprafață.
Așa-numitele conectoare MC 4 utilizate de noi sunt produse și utilizate de industria solară de zeci de ani. În ultimele decenii au fost produse zeci de miliarde de unități la nivel global. Fiabilitatea conectorilor pe care îi instalăm este excelentă, așadar riscul de defectare este scăzut.
Dacă în mod similar cu furnizorii de energie, soarele ar emite facturi pentru energia radiată pe acoperișul unei case familiale obișnuite, ar trebui să-i plătim zeci de mii de lei pe an. Din fericire însă, cu toții putem utiliza energia solară captată de pe suprafețele aflate în proprietatea noastră, liber și gratuit. Utilizarea energiei solare în scopuri proprii nu se taxează și nu se impozitează.
În România poziția optimă pentru montaj o reprezintă acoperișurile cu orientare sudică și cu unghiul de înclinare de 35 grade. O ușoară abatere de la orientarea optimă spre est sau vest nu duce la pierderi de producție inacceptabile. În mod similar, nici abaterile de aproximativ 5-10 grade de la unghiul de înclinare optim nu vor provoca pierderi semnificative. Consultanții noștri vă pot acorda asistență tehnică în găsirea schemei de învelire potrivite pentru asigurarea celui mai frumos aspect al acoperișului.
Momentan țigla Terran Generon se poate monta în mod exclusiv pe învelitori realizate cu țigle Terran Zenit și Terran Rundo.
Numai în cazul în care învelitoarea existentă se reface cu țigle Terran Zenit sau Rundo respectând detaliile de montaj specifice pentru Generon.
- spațiu de ventilare sub țiglă de cel puțin 7,5 cm
- folie de difuzie cu durata de viață lungă, cu densitate de minim 145 gr/mp și cu rezistență ridicată la temperatură (MediFol Generon Longlife / MediFol Generon LongLife Plus / Medifol TOP 270 / MediFol Silver)
- unghi de înclinare al acoperișului de minim 20°
Dimensiunile țiglei Terran Generon sunt 330 mm x 420 mm, identice cu cele ale țiglelor Terran Zenit sau Rundo.
Un singur modul (o țiglă) Terran Generon are o putere nominală de 15 Wp, iar în cazul montării a 11,1 buc/mp, se generează o cantitate de energie electrică de 167 W/mp.
Un câmp cu o putere nominală de 1 kWp necesită o suprafață de acoperiș de 6 mp.
Se pot utiliza acele suprafețe continue ale acoperișului care au orientare corespunzătoare. Trebuie lăsată o distanță de cel puțin două țigle (aprox. 60 cm) de la marginile acoperișului (muchii, calcan, coamă, jgheab, dolii, coș de fum, lucarnă, etc.) Pe aceste suprafețe este necesară montarea țiglelor Terran Zenit.
Da, se pot monta cu respectarea condițiilor generale aplicabile sistemelor solare. La un singur circuit electric se pot conecta numai țiglele fotovoltaice cu aceeași orientare și același unghi de înclinare.
Conform reglementărilor în vigoare, sistemul fotovoltaic se conectează la rețeaua furnizorului de energie prin intermediul unui contor cu dublu sens. Asta înseamnă că sistemul va transmite cantitatea excedentă produsă rețelei furnizorului, totodată în perioadele mai puțin însorite, alimentarea cu energie se va realiza din rețeaua furnizorului.
Cert este că, celulele fotovoltaice funcționează cel mai bine sub lumina directă a soarelui, la un unghi de incidență dreptunghiular, la temperaturi scăzute. Cu toate acestea, ele produc energie și când cerul este înnorat și pot funcționa cu o eficiență de până la 50-90%. Deoarece celulele fotovoltaice funcționează la sarcină parțială în cea mai mare parte a timpului, tehnologiile actuale acordă atenție deosebită unei funcționări cât mai eficiente în acest interval.
Pentru fabricarea celulelor fotovoltaice se utilizează staniu, cupru, siliciu, plastic, aluminiu și sticlă. Datorită noilor reglementări ale Uniunii Europene, obligația de colectare și reciclare se referă, de asemenea, și la celulele fotovoltaice.
Acest lucru înseamnă că, la sfârșitul duratei de viață, panourile se dezmembrează, iar componentele lor se utilizează de alte companii producătoare de panouri solare. Ținând cont de faptul că aceste componente sunt produse din materiale de calitate, reutilizarea lor este mult mai simplă și economică față de fabricarea celor noi.
Datorită materiilor prime de calitate și a prelucrării minuțioase, celulele fotovoltaice sunt extrem de rezistente la intemperiile vremii. Panourile din sticlă securizată oferă protecție excelentă împotriva grindinei, vântului și altor impacte mecanice. Ca parte a procesului de asigurare al calității, se aruncă bile din oțel pe celula fotovoltaică de la o anumită înălțime, imitând astfel condițiile de grindină.

Având în vedere că celulele fotovoltaice nu au părți mobile, nu există circumstanțe care ar putea cauza defectarea lor în condiții normale de utilizare.
În primul rând, se remarcă prin estetica sa. Montarea și aspectul țiglei cu celule fotovoltaice sunt aproape identice cu cele ale țiglei tradiționale. Datorită integrării celulelor fotovoltaice în țigla din beton, se elimină străpungerile inutile ale învelitorii, conferind astfel un aspect impunător imobilului și mărind valoarea acestuia.

Deoarece nu există o structură de susținere suplimentară, greutatea pe structura acoperișului este semnificativ mai redusă decât în cazul montării unui sistem convențional de panouri solare.

Un alt avantaj al Terran Generon este că aceasta poate fi completată și extinsă oricând, în funcție de suprafața de acoperiș care respectă condițiile de montaj.
Generon nu este predispusă la defecțiuni, dar dacă la un modul apare o abatere acesta poate fi înlocuit cu ușurință. Un alt aspect pozitiv este că defectarea unui singur modul nu provoacă întreruperea alimentării circuitului întreg. Este important de știut că funcționarea necorespunzătoare a unui modul duce la o pierdere de 15 Wp, care este neglijabilă față de puterea totală, așadar nu provoacă schimbări perceptibile de către consumator.
Învelitoarea cu țigle Terran Generon asigură protecție completă și în același timp un avantaj estetic remarcabil, ceea ce face dificilă compararea valorii acesteia cu sistemele tradiționale cu panouri mari, însă cert este că are un preț mai ridicat.
Spre deosebire de majoritatea sistemelor cu panouri de dimensiuni mari, celulele fotovoltaice Terran Generon sunt fabricate și asamblate în unitățile de producție proprii. Așadar, în cazul oricărei întrebări sau probleme, soluția poate fi găsită ușor și rapid. Oferim o garanție de 25 ani pentru performanța țiglelor noastre cu celule fotovoltaice Generon.
Generon nu este predispusă la defecțiuni, dar dacă la un modul apare o abatere acesta poate fi înlocuit cu ușurință. Un alt aspect pozitiv este că defectarea unui singur modul nu provoacă întreruperea alimentării circuitului întreg. Este important de știut că funcționarea necorespunzătoare a unui modul duce la o pierdere de 15 Wp, care este neglijabilă față de puterea totală, așadar nu provoacă schimbări perceptibile de către consumator.
Făcând clic pe butonul Cerere ofertă de pe pagina terran-generon.ro
Da, aceste țigle pot fi montate și ulterior, dar numai în cazul în care învelitoarea este realizată cu țigle Terran Rundo sau Terran Zenit, deoarece Generon este compatibilă doar cu acestea. Dacă acoperișul este realizat cu alte produse, acestea trebuie înlocuite cu țigle Rundo sau Zenit în vederea montării țiglelor Generon.
În România consumul mediu anual de energie electrică pe persoană este de 1.100 kWh/an. Această cantitate de energie electrică poate fi asigurată de un sistem Generon de 1kWp, montat pe o suprafață cu orientare și înclinație optimă de 6 mp. Necesarul anual de energie electrică al unei gospodării obișnuite de patru persoane poate fi asigurată de un sistem fotovoltaic Terran Generon cu o capacitate de 3,5 kWp. Prețul unui sistem de această performanță îl puteți obține de pe pagina terran-generon.ro