O întreprindere familială de succes (1920-1999)

Kálmán Mészáros a început producţia ţiglelor de beton în localitatea Negyed, situată astăzi pe teritoriul Slovaciei. Aşa numitele ţigle-Mészáros confecţionate manual acoperă casele din împrejurimi de aproape 100 de ani.

În anul 1993 Vilmos Mészáros a continuat activitatea familială cu o linie de producţie semiautomată în localitatea Bóly, o localitate cu tradiții meșteșugărești, situată în sudul Ungariei. În prezent tehnologia de producţie este complet automatizată, corespunzând standardelor europene.

În 1997, odată cu intrarea în afacere a celei de-a treia generații, a început și dezvoltarea accelerată a tehnologiei.

Dezvoltarea produselor (2000-2004)

Pe lângă progresul dinamic al tehnologiei de producţie, datorită etapelor serioase de dezvoltare a produselor, ţigla inițială de format 15 a fost înlocuită cu ţigla de format 10, care ulterior a fost denumită Danubia.

În anul 2000, la fabrica Mediterrán din Slovacia, înfiinţată în localitatea Farkasd, a fost pusă în funcţiune o linie de producţie automatizată. Aceasta constituie o garanție în plus pentru o producţie sigură și continuă respectiv pentru oferirea unor servicii de calitate.

În anul 2001 am extins oferta noastră cu gama de produse Coppo, care, prin forma şi culorile ei, evocă atmosfera însorită a peisajelor mediteraneene.

În anul 2003, în urma unei vaste cercetări, am extins gama Coppo cu o linie de produse cu suprafaţa tratată special, care a câştigat marele premiu Construma, în primăvara aceluiași an.

În trei ani oferta noastră de produse s-a dublat (2005-2007)

În anul 2005 ne-am extins oferta cu o nouă gamă de produse. Ţiglele fălţuite, cu arcuire dublă, din gama de țigle Rundo conferă un aspect estetic specific monumentelor istorice și clădirilor cu caracter tradiţional, putând fi folosite pentru renovarea acoperişurilor.

Tot în același an, gama de produse Rundo a câştigat Marele premiu la expoziţia BNV din Budapesta.

Ţigla ondulată Standard (Danubia începând din anul 2020) a fost lansată pe piaţa din Ungaria tot în anul 2005.

Noi dimensiuni în menţinerea durabilităţii învelitorilor (din 2008)

În anul 2008, tehnologia de tratare a suprefeței ColorSystem se aplică și la gamele de produse Rundo, Danubia, Coppo și la produsul Zenit arhaic.

Tot în acest an se inaugurează fabrica nouă cu tehnologie de producție automatizată la Kunszentmiklós.

În continuarea succeselor din anii precedenţi, în anul 2007 apare Ţigla Zenit care, cu o culoare interesantă de carbon, cu formă simplă, dreptunghiulară şi cu suprafaţă omogenă, reprezintă o tendinţă nouă faţă de ţiglele de acoperiş tradiţionale. Ţiglele Zenit sunt tratate pe suprafaţă cu metoda specială ColorSystem.

Oferta noastră de produse s-a dezvoltat în anul 2009 cu ţigla Standard de culoare natur, care oferă o alternativă fără compromisuri, la un preţ accesibil pentru toţi clienţii noştri.

După o lungă perioadă de cercetare, în anul 2010 am dezvoltat metoda de tratare a suprafeței Resistor, care asigură țiglelor o protecție excepțională și durabilitate maximă.

La fabrica noastră din Bóly, singura cu tehnologie înaltă din regiunea Europei Centrale, producția a început în anul 2012 și a contribuit la creșterea flexibilității de producție și livrare.

Dezvoltarea brandului

În 2010, după o pregătire și o cercetare aprofundată, imaginea Mediterrán s-a schimbat. Marca a primit o combinație de culori moderne care reflectă modul nostru de gândire inovator, este ușor de recunoscut și se distinge. Branding-ul a fost însoțit de o campanie de comunicare puternică.

În 2014 Mediterrán s-a transformat în Terran, dar numai denumirea s-a schimbat. Această schimbare constituie un nou pas spre întărirea poziţiei pe piaţă a companiei. Dezvoltările tehnologice şi construirea fabricilor au pregătit de asemenea acest pas.

Cu numele de marcă TERRAN ne referim la faptul că produsele noastre reprezintă un stil actual, mai modern, care arată bine oriunde în lume, indiferent de zonele climatice.

Astăzi, compania noastră este un producător de ţigle din beton şi sisteme complete de învelitori cu renume internaţional. Pe lângă activitatea de cercetare-dezvoltare şi calitatea superioară a produselor, cerinţa de bază la Terran este disciplina în livrare. Numai în acest fel putem atinge țelul nostru principal: clienţi mulţumiţi.

Viziunea noastră

Filosofia companiei noastre constă în crearea unei atmosfere pline de bucurii în viaţă, atât prin calitatea durabilă a produselor noastre, datorată proprietăților fizice, cât și prin formele şi culorile deosebite. Facem pași gândiți în dezvoltarea produselor pentru ca Dumneavoastră să puteți alege – dând frâu liber fanteziei – acoperișul care corespunde cel mai bine gustului și stilului propriu.