De mai bine de 90 de ani betonul stă la baza țiglelor TERRAN.

Betonul ca materialul de bază a ţiglelor din beton este unul din cele mai utilizate tehnici la învelitori. Noi însă lucrăm deja cu el de peste 90 de ani. Aşa cunoaştem perfect avantajele lui, am eliminat dezavantajele şi garantat vă oferim cea mai înaltă calitate in materie de țigle.

Avantajele ţiglei din beton

Betonul ca materie de bază are multe avantaje şi caracteristici pozitive, de aceia campania noastră a ales această producţie de aproape o sută se ani:

 1. Impermeabilitate
 2. Consistența culorii și suprafața netedă
 3. Protecţia împtriva vremii
 4. Precizie dimensională şi utilizare practică
 5. Greutatea, rezistenţă mecanică mare
 6. Componente naturale

Impermeabilitate

Datorită densității betonului, precipitațiile se scurg, în acest fel ele nu pătrund în pori.

Avantajul este dublu:

 1. Asigură rezistenţă faţă de ciclurile de îngheţ – dezgheţ, nu se fărâmiţează (exfoliază), deci creşte durata de viaţă.
 2. Întrucât betonul are higroscopie scăzută faţă de argilă, greutatea învelitorii nu variază, asta fiind un avantaj structurii de lemn.

Consistența culorii și suprafața netedă

Betonul este colorat în masă. Culoarea dorită se obţine cu adaos de oxizi, de acea culoarea ţiglelor de câmp sunt omogene (uniformă).

Idei preconcepute (greşite) în legătură cu ţiglele din beton:

Culoarea ţiglelor din beton nu este așa naturală si nici suprafaţa nu este aşa netedă şi omogenă ca și a celor din argilă.

În contrariu faţă de cele de mai sus putem spune că suprafaţa ţiglelor Terran este netedă fără porozităţi, datorită nisipului foarte curat şi a protecţiei speciale a suprafaţei, care garantează uniformitatea culorii şi rezistenţa uzurii a suprafeţei.

Protecţia împtriva vremii

Suprafaţa betonului colorat mai beneficiază și de o protecţie suplimentară care corespunde cu culoarea de bază. Acest strat asigură protecţie împotriva muschilor şi împotriva efectelor poluării. Informaţii detaliate privind protecţia specială a suprafeţei obţineţi aici.

Precizie dimensională

Tehnologia de producție asigură precizie, ce asigură aşezare perfectă pe acoperiş.

Greutatea, rezistenţă mecanică mare

Ţiglă din beton are o rezistenţă mecanică foarte mare, astfel nu apar spărturi la cantități mari de zăpadă sau gheaţă ori la circulaţia pe suprafaţa lor. Greutatea şi structura coresponzătoare are un rol important la rezistenţa împotriva furtunilor şi este fono- şi termoizolator. La dimensionarea structurii, învelitoarea (ţiglele) faţă de celelalte încărcări pe structura de lemn (vânt, zăpadă) acesta reprezintă un plus de doar 15-20%.

Componentele naturale

Betonul este compus din trei componente naturale:

 1. Apă
 2. Nisip
 3. Ciment