Grupul de firme Terran a început producția de testare în noua fabrică din Câmpia Turzii în primăvara anului 2018, inaugurarea având loc în data de 14 iunie 2018. Cu această investiție de 5 milioane de euro, Terran pune bazele prezenței sale stabile respectiv de lungă durată pe piața din România, și contează și în viitor pe încrederea respectiv colaborarea partenerilor săi. Datorită poziției geografice a fabricii, satisfacerea cerinţelor pieței românești va deveni mai flexibilă și mai promptă. Producția începe cu 20 de angajați, dar numărul acestora este în creștere continuă și se va dubla în scurt timp.

Fabrica din Câmpia Turzii este a patra unitate de producție deținută de Terran, alături de cele din Ungaria și Slovacia. Prima fabrică Terran din România, construită pe un teren din cadrul fostei fabrici Industria Sârmei Câmpia Turzii, este complet automatizată și folosește cele mai moderne tehnologii de fabricație. Modelele de țigle din beton realizate aici sunt destinate pieței interne, în primă fază.

Lider de piaţă în tehnologia de fabricație, Terran a realizat noua unitate de producţie folosind  experienţa de decenii a specialiştilor şi a inginerilor, asigurând astfel produse de calitate cu care şi învelitorile viitoare pot fi proiectate pe termen lung sau chiar pe viaţă. Durabilitatea produselor este susținută și prin faptul că în România, Terran este primul producător de țigle care oferă 50 de ani garanție pentru produsele din beton.

„Suntem în România din 2005, iar vânzările foarte bune înregistrate, precum și mărimea pieței de aici au reprezentat factori decisivi pentru a construi o fabrică în România. Investiția a demarat în 2016, prin achiziționarea terenului, iar anul acesta în primăvară am început probele de producție. Anul viitor continuăm investițiile pentru a extinde capacitatea de producție, pentru două game în plus. Această investiție este un argument foarte serios pentru clienții Terran din România, că au făcut o alegere bună, iar garanția de 50 de ani acordată la țiglă este o garanție scrisă, asumată și verificată”, a declarat Gódi Attila, directorul general al Terran.